COOKING SUGAR, SUGAR

Μαλακό και λαχταριστό κέικ με μήλα, κακάο, κάρδαμο και αμύγδαλα


JTeam

30 Ιανουαρίου 2022

Μαλακό και λαχταριστό κέικ με μήλα, κακάο, κάρδαμο και αμύγδαλα
www.contemporaneofood.com
Ένα εξαιρετικό κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το σημερινό κέικ είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και το μυστικό του είναι αναμφίβολα το κάρδαμοπου που πρέπει να χρησιμοποιείται σε αφθονία, ακόμα κι αν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προστεθεί στο μείγμα σιγά σιγά, για να γευτείτε και να καταλάβετε πότε η γεύση γίνεται πραγματικά έντονη... τότε θα έχουμε τη σωστή δοσολογία.

Υλικά

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

130 γρ. αλεύρι 00

75 ml γάλα

60 γρ . αμύγδαλα με φλούδα

30 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

4 κόκκινα μήλα

1 αυγό

6 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας

2 μεγάλα κουταλάκια του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το κακάο και το γάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το κάρδαμο και τα μήλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια σκεπάζετε με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.