COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο γλυκά μπισκότα για να έχετε πάντα την αγάπη στην καρδιά σας


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2022

Τα πιο γλυκά μπισκότα για να έχετε πάντα την αγάπη στην καρδιά σας
www.soniaperonaci.it
Μπισκότα σε σχήμα καρδιάς για να γιορτάσετε τη σημερινή ημέρα.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μία γιορτή που κάποιοι αγαπούν και κάποιοι μισούν, άσχετα με το αν έχουν σχέση. Παρόλα αυτά η σημερινή ημέρα είναι η γιορτή της αγάπης και όχι απλά των ερωτευμένων.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν την αγάπη σε όλα τα επίπεδα και μήκη κύματος φτιάχνοντας λαχταριστά μπισκότα με κακάο και μαρμελάδα βερίκοκο.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

Κρόκοι από 2 αυγά

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

25 γρ. κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα αλάτι

10 γρ. γάλα

Μαρμελάδα βερίκοκο για γεύση

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο από το ψυγείο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, το γάλα και το αλάτι και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρουμε τα πάντα σε μια επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε τη ζύμη αρκετή ώρα ώστε να συμπιεστεί. Πλάθουμε ένα καρβέλι, το ισιώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και μετά το τυλίγουμε με μεμβράνη αφήνοντάς το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μετά τον απαραίτητο χρόνο αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος τουλάχιστον 1/2 εκ. Με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Με ένα άλλο κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς αλλά μικρότερου μεγέθους, πιέζουμε το κέντρο των μπισκότων και φτιάχνουμε μια μικρότερη καρδιά, η οποία μόλις ψηθεί, θα βάλουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε αυτό το σημείο, βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στις καρδιές με ένα κουτάλι και τα μπισκότα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι έτοιμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.