Θα τολμούσαμε να πούμε πως η σημερινή πουτίγκα είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Ο καφές και το κακάο, δίνουν ένταση και χαρακτήρα, το γάλα αμυγδάλου προσφέρει δροσιά και η κρέμα δίνει μια μοναδική γεύση μαζί με το βούτυρο αμυγδάλου σκούρο. Η μια μπουκιά οδηγεί στην άλλη και είναι πραγματικά δύσκολο να σταματήσετε.
350 ml γάλα αμυγδάλου
80 γρ. σπόρους Chia
60 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
6 γρ. στιγμιαίο καφέ
300 ml κρέμα γάλακτος
Ρίχνουμε τους σπόρους Chia σε ένα δοχείο και προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου, κακάο, ζάχαρη και στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στα ποτήρια που επιλέξαμε.
Σκεπάζουμε τα ποτήρια με μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο από 4 ώρες έως ένα ολόκληρο βράδυ.
Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (όχι τελείως) και την τοποθετούμε πάνω από την πουτίγκα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο αμυγδάλου και και μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα από πάνω.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.