Με τη σημερινή συνταγή όλο το σπίτι θα μυρίσει το μεθυστικό άρωμα των πορτοκαλιών. Τι κάνει αυτό το κέικ ξεχωριστό; Λοιπόν, σίγουρα ο εξαιρετικός συνδυασμός πορτοκαλιών και αμυγδάλων και η ακαταμάχητη απαλότητα του.
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
90 ml σπορέλαιο
140 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 πορτοκάλια (120 ml χυμός και φλούδα και από τα δύο)
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αρχικά, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με έναν επεξεργαστή τροφίμων. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα που έχουμε ψιλοκόψει.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σπορέλαιο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο λάδι. Τώρα προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα των δύο πορτοκαλιών και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Συνδυάζουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά, δουλεύουμε τη ζύμη γρήγορα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί πραγματικά με μια οδοντογλυφίδα.
Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης ανακατεμένο με μια-δυο κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, για να γυαλίσει το κέικ και να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.