COOKING SUGAR, SUGAR

Vegan τηγανίτες με πλιγούρι και κομματάκια σοκολάτας


JTeam

16 Μαΐου 2022

Vegan τηγανίτες με πλιγούρι και κομματάκια σοκολάτας
pexels
Ψάχνετε για την τέλεια τηγανίτα; Αυτή είναι η συνταγή σας.

Αυτές οι τηγανίτες είναι το ιδανικό πρωινό, νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό.

Ξέρω ότι αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό για να φουσκώσουν καλύτερα και η απάντηση είναι αρκετά καλή μαγιά. Τίποτα καινούργιο λοιπόν. Αλλά ένα συστατικό που ίσως δεν το περιμένατε είναι μηλόξυδο, το οποίο βοηθάει τις τηγανίτες να γίνουν αφράτες και αέρινες.

Έπειτα φυσικά μπορείτε να διαλέξετε τη γαρνιτούρα που προτιμάτε, εμείς επιλέξαμε φρούτα εποχής, γιαούρτι σόγιας και τον βασιλιά: σιρόπι σφενδάμου!

Υλικά

200 γρ. αλεύρι βρώμης

300 ml γάλα σόγιας

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

60 γρ. 70% κομματάκια vegan μαύρης σοκολάτας

Για το γαρνίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου

Φρέσκα φρούτα εποχής

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σόγιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το γάλα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μηλόξυδο και ανακατεύουμε ξανά.

Ενώνουμε τα ξηρά με τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά, για να έχουμε ένα αέρινο και ελαφρύ κουρκούτι με μικρές φυσαλίδες από πάνω, που θα κάνουν τις τηγανίτες αφράτες. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ενσωματώνοντάς τα με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια και όχι πολύ υψηλή, διαφορετικά οι τηγανίτες μπορεί να καούν. Με μια μικρή κουτάλα παίρνουμε το κουρκούτι και το βάζουμε στο τηγάνι.

Όταν αρχίσουμε να βλέπουμε ότι η τηγανίτα φουσκώνει και ότι σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια, ήρθε η ώρα να την αναποδογυρίσουμε (μετά από περίπου 3 λεπτά). Μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά και η τηγανίτα είναι έτοιμη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη και γαρνίρουμε κατά βούληση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.