Είναι πραγματικά εύκολο να προετοιμαστούν , οπότε μην ανησυχείτε. Δοκιμάστε τα και θα δείτε ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
Υλικά
300 γρ αλεύρι 00
200 γρ βούτυρο
2 κρόκοι και 1 αυγό
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ καρύδα τριμμένη
40 ml γάλα
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την καρύδα, τους δύο κρόκους αυγών, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και μια πρέζα αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια «αμμώδη» όψη.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 7-8 mm και τη χωρίζουμε σε στρογγυλά μπισκότα. Αλείφουμε ελαφρά τα μπισκότα με ένα χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 8 με 12 λεπτά (όπως πάντα, εξαρτάται πολύ από τον φούρνο: η συμβουλή είναι να είστε προσεκτικοί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος για να μην μαυρίσουν πολύ τα μπισκότα). Τα σερβίρουμε κρύα και τα φυλάμε σε καλά κλεισμένο βάζο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.