COOKING SUGAR, SUGAR

Απολαυστικά μπισκότα καρύδας


JTeam

18 Ιουνίου 2022

Απολαυστικά μπισκότα καρύδας
https://www.contemporaneofood.com
Τα μπισκότα καρύδας είναι πολύ εύκολα στο να τα φτιάξετε και φυσικά μπορείτε να τα απολαύσετε παρέα με έναν καλό καφέ, μόνα τους ή σαν σνακ μαζί με μαρμελάδα.

Είναι πραγματικά εύκολο να προετοιμαστούν , οπότε μην ανησυχείτε. Δοκιμάστε τα και θα δείτε ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα!

Υλικά

300 γρ αλεύρι 00

200 γρ βούτυρο

2 κρόκοι και 1 αυγό

100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

120 γρ καρύδα τριμμένη

40 ml γάλα

Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την καρύδα, τους δύο κρόκους αυγών, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και μια πρέζα αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια «αμμώδη» όψη.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 7-8 mm και τη χωρίζουμε σε στρογγυλά μπισκότα. Αλείφουμε ελαφρά τα μπισκότα με ένα χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 8 με 12 λεπτά (όπως πάντα, εξαρτάται πολύ από τον φούρνο: η συμβουλή είναι να είστε προσεκτικοί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος για να μην μαυρίσουν πολύ τα μπισκότα). Τα σερβίρουμε κρύα και τα φυλάμε σε καλά κλεισμένο βάζο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.