Η γκρανόλα είναι πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη. Μαζί με τη βρώμη, αναμειγνύονται διάφοροι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και σπόροι για προσθήκη επιπλέον θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Προτιμούμε τη σπιτική για να περιέχει αγνά υλικά.
2 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες (πρέπει να έχουν μερικές μαύρες κηλίδες)
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
3 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη τριμμένη
3/4 φλιτζανιού κινόα άψητη
150 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
Πολτοποιούμε τη μπανάνα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την κινόα και την καρύδα. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Υστέρα απλώνουμε ομοιόμορφα τη γκρανόλα σε μια μεγάλη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε απαλά για να μετακινήσουμε τις άκρες προς το κέντρο και ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος μόλις κρυώσει προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και αποθηκεύουμε τη γκρανόλα σε ένα δοχείο με καπάκι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.