Σε λίγο καιρό τα σύκα βγαίνουν και φυσικά ανυπομονούμε να τα γευτούμε, αλλά και να φτιάξουμε μια λαχταριστή μαρμελάδα. Και εάν θέλετε μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα βάζο όπου θα έχετε κλείσει μαζί και όλα τα αρώματα του καλοκαιριού, ώστε να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
1 κιλό σύκα χωρίς τη φλούδα)
400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα απαλά χωρίς να επηρεάσουμε τη σάρκα. Ύστερα τα κόβουμε στη μέση και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε επίσης την κανέλα, τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε τα σύκα να βράσουν για μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
Εάν θέλουμε να δούμε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζουμε λίγο σε ένα πιάτο και το γέρνουμε. Αν η μαρμελάδα παραμείνει σταθερή είναι έτοιμη, αν όμως χύνεται θέλει κ άλλο βράσιμο.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα, τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα. Η μαρμελάδα σύκο είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.