Τις περισσότερες φορές τα πιο απλά προσφέρουν και τη μεγαλύτερη απόλαυση. Αυτό συμβαίνει και με τη σημερινή συνταγή, η οποία είναι τόσο απλή αλλά και τόσο νόστιμη.
Υλικά
200 γρ. ρικότα
150γρ μασκαρπόνε
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 φέτες ψωμί μπριός
2 κούπες καφέ
Ζάχαρη άχνη
Κρασί Marsala
Πικρό κακάο σε σκόνη
Σπόροι κακάο
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον καφέ με την κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας Marsala. Σβήνουμε τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρυγανίζουμε τις φέτες μπριός σε ένα τηγάνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και τη δουλεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει κρέμα και μετά την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Βρέχουμε τις φέτες ψωμιού με το σιρόπι καφέ και το Marsala και μετά τις αλείφουμε με την κρέμα ρικότα και μασκαρπόνε. Και τέλος συμπληρώνουμε με το πικρό κακάο και ψιλοκομμένους κόκκους κακάο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.