COOKING SUGAR, SUGAR

Πανακότα με σάλτσα από φρούτα του πάθους


JTeam

18 Ιουλίου 2022

Πανακότα με σάλτσα από φρούτα του πάθους
https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/
Για να δώσετε περισσότερο χαρακτήρα στην πανακότα, συνοδέψτε τη με μία πεντανόστιμη σάλτσα από φρούτα του πάθους.

Τα φρούτα του πάθους έχουν πολύ γλυκιά γεύση και το εσωτερικό τους είναι ζουμερό γεμάτο με πολυάριθμα σπόρια. Ο καρπός είτε τρώγεται με το κουταλάκι είτε γίνεται χυμός και συχνά ο χυμός του προστίθεται σε άλλους χυμούς φρούτων για την ενίσχυση του αρώματος. Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό για να φτιάξουμε τη σάλτσα για την πανακότα.

Υλικά

1 L κρέμα γάλακτος

190 γρ ζάχαρη

25 γρ. βρώσιμη ζελατίνη σε φύλλα

5 φρούτα του πάθους

12γρ. άμυλο καλαμποκιού

Φρούτα του δάσους

Σπόροι από έναν λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

Καταρχάς μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ύστερα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με 150 γρ ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας για 10-12 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη.

Μεταφέρουμε την πανακότα σε μια φόρμα, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κόβουμε τα φρούτα του πάθους στη μέση και παίρνουμε τον πολτό και τον στύβουμε. Θα χρειαστούμε περίπου 120 γραμμάρια χυμού (κρατάμε τους σπόρους). Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό, 80 γραμμάρια νερό και 40 γραμμάρια ζάχαρη, τα αφήνουμε στη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε με το σύρμα για άλλα 2-3 λεπτά.5

Βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα από τα φρούτα του πάθους, τους σπόρους και από πάνω της προσθέτουμε φύλλα μέντας κατά βούληση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.