Ένα απίστευτο, λαχταριστό και μοναδικά σοκολατένιο κέικ που θα σας κερδίσει τόσο με την εμφάνιση όσο και με την πλούσια γεύση του. Και το πιο σημαντικό….δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Υλικά
400 γρ μπισκότα, ξερά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ βούτυρο
100 γρ μαύρη σοκολάτα
1 κρόκος αυγού
100 γρ φουντούκια, ολόκληρα
50 γρ κακάο, πικρό
130 ml νερό
Για να διακοσμήσετε
Ψιλοκομμένα φουντούκια
Νιφάδες σοκολάτας
Καταρχάς ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μέχρι το κακάο να μην έχει άλλους σβόλους. Ύστερα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και μετά ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης και κακάο. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε ζωηρά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε και μετά αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Θρυμματίζουμε όλα τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το κέικ στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως. Μόλις σφίξει το κέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.