Ο συνδυασμός μπανάνα - σοκολάτα είναι ένας από τους πιο δυνατούς γευστικά συνδυασμούς, εξ’ ου και η επιτυχία του μπανανόψωμου.
Υλικά
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες
⅓ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Προαιρετικά: φέτες μπανάνας, φυστικοβούτυρο, επιπλέον κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του μείγματος γάλακτος/ξιδιού. Ύστερα προσθέτουμε και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και μετά ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Προσθέτουμε το μίγμα σε ένα έτοιμο ταψί (προαιρετικά: προσθέστε από πάνω φέτες μπανάνας, φυστικοβούτυρο και επιπλέον κομματάκια σοκολάτας) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 65-75 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση του ψωμιού. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.