COOKING SUGAR, SUGAR

Η καλύτερη μους γιαουρτιού με βερίκοκα


JTeam

12 Αυγούστου 2022

Η καλύτερη μους γιαουρτιού με βερίκοκα
https://ricette.giallozafferano.it
Δροσερή, ακραία γευστική και πανεύκολη.

Ιδού λοιπόν η καλοκαιρινή μας εκδοχή: Μους γιαουρτιού με βερίκοκα, ένα φρέσκο ​​και φρουτώδες επιδόρπιο, ιδανικό για το τέλος ενός καλοκαιρινού γεύματος. Η μαρέγκα και το γιαούρτι δίνουν στη μους μια ελαφριά και αφρώδη συνοχή. Ενώ τα βερίκοκα, χάρη στον απαλό πολτό, θα δώσουν μια γλυκιά γεύση με λουλουδένιες νότες.

Υλικά

Για τη μαρέγκα

40 γρ ασπράδια αυγών

80 γρ ζάχαρη

20 γρ νερό

Για τη μους

340 γρ γιαούρτι

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

Για την κομπόστα βερίκοκο

600 γρ βερίκοκα

50 γρ καστανή ζάχαρη

1 βανίλιας

Για γαρνίρισμα

Μέντα για γεύση

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη μους γιαουρτιού και βερίκοκου, ξεκινάμε με τη μαρέγκα. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε τα ασπράδια σε ένα πλανητικό μίξερ εξοπλισμένο με σύρμα (ή χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό μπλέντερ). Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα.

Όταν το σιρόπι φτάσει στους 121 βαθμούς, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ (για να αποφύγουμε τη διασπορά του σιροπιού στα τοιχώματα του μπολ) και ρίχνουμε το μισό σιρόπι στα ασπράδια. Ύστερα αυξάνουμε ξανά την ταχύτητα. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σιγά σιγά, χωρίς να το αδειάζουμε απευθείας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρέγκα. Κρατάμε τη μαρέγκα στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Τώρα προσθέτουμε τη μαρέγκα στο γιαούρτι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε τη μους.

Μεταφέρουμε τη μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστική και ρίχνουμε περίπου 95 γραμμάρια μους σε 6 ποτήρια χωρητικότητας 125 ml. Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένετε και τα στεγνώνουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε φέτες. Ύστερα ρίχνουμε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα πάντα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι σφίξει η μους, τη βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα από τα βερίκοκα. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 30 λεπτά και όταν περάσει ο προγραμματισμένος χρόνος διακοσμούμε με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.