AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο νόστιμο τιραμισού με λιμοντσέλο


JTeam

29 Αυγούστου 2022

Το πιο νόστιμο τιραμισού με λιμοντσέλο
https://www.misya.info/
Το τιραμισού με λιμοντσέλο θα μπορούσε να είναι το κατεξοχήν νέο μας αγαπημένο γλυκό.

Εύκολο στην παρασκευή, πολύ φρέσκο ​​... και όντας τιραμισού χωρίς αυγά διατηρείται ακόμα καλύτερα και περισσότερο. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη ντελικάτη γεύση του λεμονιού και του λιμοντσέλο σε συνδυασμό με το μασκαρπόνε. Είναι υπέροχο.

Υλικά

200 γρ. σαβαγιάρ

250 γρ. μασκαρπόνε

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

4 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλο

1 λεμόνι

Για το σιρόπι

100 ml γάλα

60 ml λιμοντσέλο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη, μετά προσθέουμε το λιμοντσέλο και το χυμό λεμονιού (κρατάμε τη φλούδα, για να τη χρησιμοποιήσουμε για διακόσμηση).

Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και μετά την προσθέτουμε στο μασκαρπόνε ανακατεύοντας αργά με μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ύστερα ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας απλά το γάλα και το λιμοντσέλο σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο μια ελαφριά στρώση κρέμας και από πάνω καλύπτουμε με τα σαβαγιάρ αφού τα περάσουμε πρώτα στο σιρόπι.

Συνεχίζουμε καλύπτοντας με τη μισή κρέμα, προσθέτουμε μια δεύτερη στρώση βρεγμένα σαβαγιάρ και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, διακοσμώντας με φλούδα λεμονιού. Τέλος αφήνουμε το τιραμισού να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες (κατά προτίμηση 6-8 ώρες) στο ψυγείο.

Το τιραμισού με λιμοντσέλο είναι έτοιμο, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.