COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ με βερίκοκα και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2022

Λαχταριστό κέικ με βερίκοκα και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη
https://www.giallozafferano.it
Αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό χωρίς ενοχές, σας έχουμε τη λύση.

Για να φτιάξουμε κέικ χωρίς αυγά χρησιμοποιούμε μπανάνες, ενώ για την τάρτα χωρίς βούτυρο επιλέγουμε ελαιόλαδο ... και για το κέικ χωρίς ζάχαρη; Η επιλογή μας είναι οι χουρμάδες μαζί με τα αποξηραμένα βερίκοκα. Και το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ με έντονη και αρωματική γεύση, ιδανικό για πρωινό ή σνακ χωρίς πολλά αισθήματα ενοχής... τα φυσικά σάκχαρα γλυκαίνουν στη πραγματικότητα τη ζύμη, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως, πλούσιο σε φυτικές ίνες, προσθέτει μια ρουστίκ και γνήσια πινελιά. Το κέικ με βερίκοκα και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη θα είναι μια πραγματικά γλυκιά αποκάλυψη.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

50 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

3 αυγά

150 ml γάλα αμυγδάλου

115 ml σπορέλαιο

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

½ βανίλια

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε το κέικ χωρίς ζάχαρη, ρίχνουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τους χουρμάδες, τη βανίλια και το γάλα σε ένα μίξερ και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε ξανά για να έχουμε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά, αυτή τη φορά σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Όταν έχουμε ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 70-75 λεπτά (συνιστούμε πάντα να ελέγχετε ανάλογα με τον φούρνο σας).

Μόλις ψηθεί (κάντε πάντα το τεστ οδοντογλυφίδας), το αφήνουμε να κρυώσει και μετά απολαμβάνουμε.

Υ.Γ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα με άλλα είδη αποξηραμένων φρούτων. Εάν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ανακατέψετε ξηρά και υγρά υλικά με ένα σύρμα και να ψιλοκόψετε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα για να τα προσθέσετε στο μείγμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.