COOKING SUGAR, SUGAR

Ζουμερό κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι


JTeam

2 Οκτωβρίου 2022

Ζουμερό κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή για ένα απογευματινό σνακ, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα κέικ με νόστιμα βατόμουρα.

Το κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε στο σπίτι και ιδανικό για πρωινό και σνακ για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το κέικ και ως επιδόρπιο μετά τα γεύματα, ίσως συνοδεύοντάς το με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με μερικές κουταλιές από την αγαπημένη μας κρέμα.

Τα βατόμουρα είναι γλυκά και πολύχρωμα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές. Γενικά, τα γλυκά με βατόμουρα είναι καλύτερα αν χρησιμοποιήσουμε άγρια ​​βατόμουρα, που είναι πιο νόστιμα, αλλά για αυτή τη συνταγή είναι μια χαρά και οι συσκευασίες που βρίσκουμε στον πάγκο των φρούτων του σούπερ μάρκετ.

Η συνταγή για το κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι είναι πραγματικά νόστιμη και πολύ απλή στην προετοιμασία. Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι, το άμυλο και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και μετά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγα βατόμουρα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Και το κέικ μας είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Πώς να σερβίρετε το κέικ

Μπορείτε να το απολαύσετε αυτούσιο και χωρίς πολλά «διακοσμητικά». Αν θέλετε όμως να το κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο, όταν το σερβίρετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή αντί για παγωτό, μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα ή ακόμα και λίγη κρέμα φουντουκιού, που του ταιριάζει απόλυτα.

Συμβουλή

Το κέικ βατόμουρου είναι μόνο ένα από τα πολλά που μπορούμε να ετοιμάσουμε με αυτή τη διαδικασία και με τη ζύμη γιαουρτιού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα εποχής. Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ας δημιουργούμε πάντα νέες και τέλειες συνταγές.

Το κέικ βατόμουρου διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις έως τέσσερις ημέρες. Μπορείτε να το κρατήσετε μέσα σε γυάλινο σκεύος για να το προστατέψετε και να μην στεγνώσει ή σε ένα σκεύος καλυμμένο με μεμβράνη.

Υλικά

Για τη ζύμη

210 γρ βατόμουρα

125 γρ γιαούρτι

2 αυγά

180 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

200 γρ αλεύρι

16 γρ μπέικιν πάουντερ

60 γρ κορν φλάουρ

Για διακόσμηση

20 γρ ζάχαρη

2 κ.σ βατόμουρα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό σύρμα. Όταν έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Σε αυτό το σημείο, με μια σπάτουλα, ενσωματώνουμε τις σκόνες: αλεύρι κορν φλάουρ και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να μην αποσυναρμολογηθεί το μίγμα.

Ύστερα προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ξανά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψί διαμέτρου στρωμένο με λαδόκολλα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Διακοσμούμε την επιφάνεια με περίπου δύο κουταλιές της σούπας βατόμουρα και συμπληρώνουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Πριν βγάλουμε από τον φούρνο δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα.

Βάζουμε το κέικ σε ένα πιάτο και τέλος διακοσμούμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε, μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Θα είναι ακόμα πιο ακαταμάχητο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.