COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη συνταγή για cheesecake με σοκολάτα και βατόμουρα


JTeam

6 Οκτωβρίου 2022

Υπέροχη συνταγή για cheesecake με σοκολάτα και βατόμουρα
https://www.sgprogram.it
Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο μηδέν.

Έχετε όρεξη για γλυκό; Αν ναι τότε σας έχουμε ένα υπέροχο, σπιτικό cheesecake που θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Υλικά

4 μπισκότα ολικής αλέσεως

130 ml γάλα ή φυτικό ρόφημα

50 γρ. ρικότα

2 κουταλιές της σούπας άγαρ-άγαρ

100 γρ βατόμουρα

1 κουταλάκι του γλυκού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ, αλλά όχι πολύ ώστε να έχουμε χοντροκομμένα κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με 30 ml γάλα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής, πιέζοντάς το καλά με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα υπόλοιπα 100 ml γάλακτος. Μόλις βράσει, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άγαρ-άγαρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου δύο λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρικότα, ανακατεύοντας καλά για να μην δημιουργηθούν σβόλοι..

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Και το βάζουμε στο ψυγείο και για να στερεοποιηθεί.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα βατόμουρα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ, φιλτράρουμε τον χυμό, τον μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άγαρ- άγαρ και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου δύο λεπτά μέχρι να γίνει ζελέ (ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μην αφήσουμε σβόλους). Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και περιχύνουμε το ζελέ πάνω από το cheesecake . Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Το πρωί το βγάζουμε προσεκτικά από το τσέρκι, διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας, ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, λίγα βατόμουρα και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.