COOKING SUGAR, SUGAR

Pancakes με βρώμη


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2022

Pancakes με βρώμη
Όποιος πιστεύει ότι τα pancakes είναι το καλύτερο πρωινό του κόσμου να σηκώσει το χέρι του.

Pancakes… οι Αμερικάνικες τηγανίτες που έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση και υφή τους.

Αν διαβάζεις μυθιστορήματα Αμερικανών συγγραφέων ή παρακολουθείς ταινίες Αμερικανών σκηνοθετών αποκλείεται να μην υπάρχει, τουλάχιστον, μια σκηνή όπου αναφέρονται τα «pancakes». Το υπέροχο πρωϊνό της οικογένειας ή της παρέας ή του brunch που μπορείς να το βαφτίσεις και το «πρωϊνό του Σαββατοκύριακου».

Άλλοι τα προτιμούν μαλακά και άλλοι να είναι λίγο τραγανά. Άλλοι τα απολαμβάνουν εντελώς σκέτα, ενώ άλλοι τα συνοδεύουν με maple syrup και λιωμένο βούτυρο. Από παραλλαγές άλλο τίποτα. Ζεστή σοκολάτα, σάλτσα καραμέλας, σαντιγί, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και φρέσκα φρούτα είναι τα απόλυτα συνοδευτικά.

Jenny.Gr

Αν ήδη τα λαχταράς και ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνας για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα Pancakes με Νιφάδες Βρώμης Fytro για ένα πρωινό, brunch ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Πιστέψτε με αυτή τη συνταγή θα θέλεις να τη μάθεις απ' έξω και θα τη φτιάχνεις συνέχεια.

Υλικά

300 γρ. Νιφάδες Βρώμης Fytro

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας Καστανή Ζάχαρη Fytro

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

400 ml Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για μαγείρεμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αλέθοντας τις Νιφάδες Βρώμης Fytro ώστε να γίνουν αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro μέχρι να έχουμε ένα λείο, πηχτό μίγμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο τηγάνι, για να φτιάξουμε μικρά, στρογγυλά pancakes. Θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες των δύο-τριών κάθε φορά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Τότε αναποδογυρίζουμε τα pancakes και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν.

Τα pancakes μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα σερβίρουμε με τις αγαπημένες μας γαρνιτούρες, όπως η Μαρμελάδα Φράουλα Fytro.

Καλή απόλαυση.

Jenny.Gr

Περισσότερες Fytro συνταγές εδώ!

Φωτογραφίες: Τζίνα Σκανδάμη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.