COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ με μανταρίνια και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο


JTeam

29 Νοεμβρίου 2022

Κέικ με μανταρίνια και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο
https://www.fiordifrolla.it
Θέλετε ένα ιδιαίτερο και ελαφρύ επιδόρπιο; Το κέικ με μανταρίνι και αμύγδαλο, χωρίς βούτυρο, είναι νόστιμο, μυρωδάτο και ιδανικό για να το απολαύσετε το πρωί αλλά και την υπόλοιπη μέρα.

Tα φρέσκα μανταρίνια είναι γλυκά και νόστιμα και προσφέρονται για τη δημιουργία πολλών συνταγών. Για το σημερινό κέικ έχουμε χρησιμοποιήσει τον χυμό αλλά και την τριμμένη φλούδα, για να αναδείξουμε τη γεύση των μανταρινιών.

Επίσης το σημερινό γλυκό μας είναι αρκετά ελαφρύ αφού δεν περιέχει βούτυρο και αντ' αυτού παρασκευάζεται με σπορέλαιο.

Τέλος το αλεύρι αμυγδάλου δίνει περαιτέρω γλύκα και άρωμα, αλλά αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα, ή δεν έχετε διαθέσιμο το συγκεκριμένο αλεύρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλεύρι 00.

Είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο σπιτικό γλυκό;

Υλικά

200 γρ. αλεύρι 00

100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

2 αυγά

3 μανταρίνια, για χυμό και την τριμμένη φλούδα

180 γρ. γιαούρτι

100 ml σπορέλαιο

16 γρ. μπέικιν πάουντερ, ένα φακελάκι

130 γρ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ενώνουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τρίβουμε το ξύσμα μανταρινιού και το προσθέτουμε στη ζύμη μας. Προσθέτουμε επίσης μισό ποτήρι χυμό μανταρινιού.

Ύστερα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή την στρώνουμε με λαδόκολλα.

Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά. Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας και, αν το κέικ δεν έχει ψηθεί ακόμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170°C και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Τέλος διακοσμούμε το γλυκό μας με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.