COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη


JTeam

4 Δεκεμβρίου 2022

Τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη
pexels
Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Σήμερα σας δείχνουμε πώς να τα φτιάξετε χωρίς γλουτένη, ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία.

Ετοιμάζουμε τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκότα, ιδανικά για να τα σερβίρετε με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα καλό τσάι. Μπορείτε επίσης να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή ακόμα και γλάσο με βάση το νερό. Φτιάξτε πολλά διαφορετικά σχήματα και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Υλικά

1 φλιτζάνι (175 γρ.) ρυζάλευρο

1 φλιτζάνι (175 γρ.) κορν φλάουρ

90 γρ. βούτυρο

120 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κρόκοι αυγών 2

1 αυγό

Αλάτι για γεύση

Κανέλα σε σκόνη για γεύση

Τζίντζερ σε σκόνη για γεύση

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη, ρίχνουμε τα βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το τριμμένο λεμόνι και πορτοκαλί.

Προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ύστερα προσθέτουμε και το ολόκληρο το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε επίσης τους 2 κρόκους αυγών και δουλεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε ξανά με το μπλέντερ και μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια και το δουλεύουμε σχηματίζοντας μια μπάλα, την οποία τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις σκληρύνει η ζύμη τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια την ανοίγουμε με έναν πλάστη και πλάθουμε τα μπισκότα, χρησιμοποιώντας τα φορμάκια της αρεσκείας μας.

Τα τοποθετούμε σταδιακά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 185 ° C για 12-15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε ως έχουν ή τα στολίζουμε.

Υ.Γ. Τα μπισκότα διατηρούνται σε καλά κλεισμένο κουτί ή καλά κλεισμένο γυάλινο δοχείο για περίπου 2 εβδομάδες. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε 10 γρκακάο στα μπισκότα αφαιρώντας 15 γρ. κορν φλάουρ.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.