COOKING SUGAR, SUGAR

Μπισκότα γεμιστά με χουρμάδες χωρίς βούτυρο και χωρίς ζάχαρη


JTeam

15 Δεκεμβρίου 2022

Μπισκότα γεμιστά με χουρμάδες χωρίς βούτυρο και χωρίς ζάχαρη
https://www.dolcedolcecarla.com
Τα μπισκότα γεμιστά με χουρμάδες θα καταπλήξουν τους πάντες με την πρώτη μπουκιά.

Τα σημερινά μπισκότα δεν χρειάζονται βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και μάλιστα φτιάχνονται σε πολύ λίγο χρόνο. Επίσης λατρεύουμε να τα δίνουμε σε φίλους και συγγενείς, γιατί είναι τόσο νόστιμα. Είναι το ιδανικό γλύκισμα για τις γιορτές. Ας δούμε τώρα μαζί πώς να τα ετοιμάσουμε.

Υλικά

3 αυγά

160 γρ. ηλιέλαιο (120 γρ για τη ζύμη και 40 γρ για τη γέμιση)

180 γρ. μέλι

250 γρ .χουρμάδες (βάρος με το κουκούτσι)

480 γρ αλεύρι 00

8 γρ μπέικιν πάουντερ (μισό φακελάκι)

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε ετοιμάζοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.

Τώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους βάζουμε σε ένα μίξερ, μαζί με 40 γρ. λάδι και ένα αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε – το πάχος της πρέπει να είναι περίπου μισό εκατοστό – σε ένα φύλλο λαδόκολλας, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Προσπαθούμε να πάρουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και την τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Ύστερα κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί που είναι καλυμμένο με λαδόκολλα.

Βάζουμε τα μπισκότα στον φούρνο και τα ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πριν τα δοκιμάσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.