COOKING SUGAR, SUGAR

Φανταστική βασιλόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2022

 Φανταστική βασιλόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού
www.staraniseorganic.com/
Νέο έτος χωρίς την παραδοσιακή βασιλόπιτα δεν γίνεται.

Υποδεχθείτε γλυκά το 2023 και καλοπιάστε το προκειμένου να πραγματοποιήσει όλες σας τις επιθυμίες. Προσοχή, μην ξεχάσετε το νόμισμα.

Υλικά

Για τη βασιλόπιτα

6 αυγά

250 γρ αμύγδαλα

½ φλιτζάνι μέλι

125 γρ ελαιόλαδο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ξύσμα και σάρκα από ένα πορτοκάλι

10 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού

Για το σιρόπι πορτοκαλιού

Χυμός από ένα πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Jenny.Gr
www.staraniseorganic.com

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα σε ένα μύλο ξηρών καρπών/μπαχαρικών/καφέ) και στη συνέχει τα βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα αυγά στο πολυμίξερ να αλλάξει το χρώμα σε λευκό (αυτό θα διαρκέσει περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε στο πολυμίξερ τα υπόλοιπα υλικά και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε μέσα στο μείγμα ένα χρυσό νόμισμα τυλιγμένο σε χαρτί ψησίματος (το χαρτί ψησίματος είναι πιο φυσικό/υγιεινό από το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιείται συνήθως). Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι πορτοκαλιού ανακατεύουμε τα 2 υλικά του σιροπιού μαζί μέχρι να ενωθούν καλά (αυτό το κάνουμε λίγο πριν ψηθεί η βασιλόπιτα). Αμέσως μετά το ψήσιμο της βασιλόπιτας και όσο είναι ακόμα στη φόρμα, τρυπάμε την κορυφή της με ένα πιρούνι πολλές φορές και περιχύνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού για να απορροφηθεί. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τη φόρμα όταν κρυώσει και τη μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Καλή χρόνια.