Υποδεχθείτε γλυκά το 2023 και καλοπιάστε το προκειμένου να πραγματοποιήσει όλες σας τις επιθυμίες. Προσοχή, μην ξεχάσετε το νόμισμα.
Υλικά
Για τη βασιλόπιτα
6 αυγά
250 γρ αμύγδαλα
½ φλιτζάνι μέλι
125 γρ ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ξύσμα και σάρκα από ένα πορτοκάλι
10 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού
Για το σιρόπι πορτοκαλιού
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα σε ένα μύλο ξηρών καρπών/μπαχαρικών/καφέ) και στη συνέχει τα βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά στο πολυμίξερ να αλλάξει το χρώμα σε λευκό (αυτό θα διαρκέσει περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε στο πολυμίξερ τα υπόλοιπα υλικά και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε μέσα στο μείγμα ένα χρυσό νόμισμα τυλιγμένο σε χαρτί ψησίματος (το χαρτί ψησίματος είναι πιο φυσικό/υγιεινό από το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιείται συνήθως). Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι πορτοκαλιού ανακατεύουμε τα 2 υλικά του σιροπιού μαζί μέχρι να ενωθούν καλά (αυτό το κάνουμε λίγο πριν ψηθεί η βασιλόπιτα). Αμέσως μετά το ψήσιμο της βασιλόπιτας και όσο είναι ακόμα στη φόρμα, τρυπάμε την κορυφή της με ένα πιρούνι πολλές φορές και περιχύνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού για να απορροφηθεί. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τη φόρμα όταν κρυώσει και τη μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.