COOKING SUGAR, SUGAR

Vegan κορμός σοκολάτας με ρούμι και κάσιους: Το εύκολο γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση


JTeam

30 Δεκεμβρίου 2022

Vegan κορμός σοκολάτας με ρούμι και κάσιους: Το εύκολο γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση
www.mammachechef.it
Δεν υπερβάλλουμε όταν λέμε ότι ο κορμός σοκολάτας είναι εθιστικός γιατί όταν αρχίζεις να τον τρως δεν μπορείς να σταματήσεις

Αυτός ο vegan κορμός σοκολάτας με ρούμι και κάσιους είναι πολύ νόστιμος. Ο συνδυασμός σοκολάτας με ρούμι είναι υπέροχος και για να εμπλουτίσουμε αυτό το τέλειο ζευγάρι σκεφτήκαμε τα κάσιους που μαζί με τα μπισκότα κάνουν αυτό το γλυκό ακαταμάχητο.

Εν ολίγοις, φτιάχνουμε ένα γρήγορο γλυκό, που δεν θέλει μαγείρεμα, και που θα ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους, τι άλλο να ζητήσεις;

Υλικά

200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα

120 γραμμάρια vegan μπισκότα ολικής αλέσεως

100 γραμμάρια κάσιους (ή αμύγδαλα , ή φιστίκια , ή φουντούκια )

60 ml γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού

50 ml ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ρούμι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα κανέλα

Jenny.Gr
www.vegolosi.it

Εκτέλεση

Καταρχάς κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί βάζοντας το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μόλις λιώσει, την αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια φρυγανίζουμε τα κάσιους σε ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και μετά τα κόβουμε χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας, προσπαθώντας να αποκτήσουμε κομμάτια περίπου ½ εκ., αλλά μην ανησυχείτε για την ακρίβεια, το σημαντικό είναι να μη είναι πολύ μικρά για να μην χαθούν στη ζύμη, ούτε πολύ μεγάλα αλλιώς το σαλάμι θα έχει την τάση να διαλύεται.

Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το ρούμι, το άρωμα βανίλιας και την κανέλα στη ζεσταμένη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπισκότα και τα κάσιους και ανακατεύουμε λίγο ακόμα για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά

Πλάθουμε το σαλάμι σοκολάτας

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για να είναι πιο συμπαγές και άρα πιο εύκολο στο χειρισμό. Ετοιμάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο της λαδόκολλας και, χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού, δίνουμε σχήμα στον κορμό με διάμετρο περίπου 7-8 εκ. Τον τυλίγουμε το κρατώντας τα πλαϊνά της λαδόκολλας και σε αυτό το σημείο τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν το κόψουμε σε φέτες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Υ.Γ. Ο κορμός σοκολάτας μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μερικούς μήνες ή στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.