COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχα μπισκότα με μαρμελάδα για μια γλυκιά καλημέρα


JTeam

11 Ιανουαρίου 2023

Υπέροχα μπισκότα με μαρμελάδα για μια γλυκιά καλημέρα
www.chiarapassion.com
Τα μπισκότα με μαρμελάδα είναι πολύ απλά, αλλά ακαταμάχητα. Σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει, αλλά έχετε προσπαθήσει ποτέ να τα φτιάξετε; Είναι πολύ εύκολο.

Απλά στην παρασκευή, όμορφα στην εμφάνιση και νόστιμα: τα μπισκότα μαρμελάδας είναι από τα πιο διάσημα μπισκότα στον κόσμο και, αφού δοκιμάσετε τη συνταγή , θα μάθετε το γιατί.

Τα μπισκότα μαρμελάδας είναι απλά μπισκότα, διακοσμημένα με μαρμελάδα και φτιάχνονται σε μόλις 10 λεπτά με επτά υλικά. Ας τα ετοιμάσουμε μαζί.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι 00

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μαρμελάδα (για γεύση )

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Η προετοιμασία των μπισκότων μαρμελάδας ξεκινά βάζοντας το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα διαυγές, κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα.

Το δεύτερο βήμα είναι να προσθέσουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και μετά το αλεύρι, λίγο-λίγο. Μόνο στο τέλος η ζύμη των μπισκότων πρέπει να ολοκληρωθεί με την προσθήκη του μπέικιν πάουντερ και του εκχυλίσματος βανίλιας.

Αφού αποκτήσουμε μια ζύμη χωρίς σβόλους, ήρθε η ώρα να στρώσουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και στη συνέχεια να φτιάξουμε μπαλάκια ζύμης και να τα τοποθετήσουμε σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

Σε αυτό το σημείο, με το μικρό δάχτυλο του χεριού μας, πρέπει να ασκήσουμε μια ελαφριά πίεση στη ζύμη του μπισκότου για να κάνουμε μια μικρή τρύπα στην οποία θα προστεθεί η μαρμελάδα. Η συμβουλή μας σε αυτή την περίπτωση, είναι να μην ισιώσουν πολύ τα μπαλάκια ζύμης.

Αφού κάνουμε τις τρύπες, προσθέτουμε τη μαρμελάδα: αρκεί μια μικρή ποσότητα, έστω και μισό κουταλάκι του γλυκού. Σε αυτό το σημείο τα μπισκότα μαρμελάδας πρέπει να ξεκουραστούν στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν ψηθούν. Οι χρόνοι ψησίματος δεν είναι μεγάλοι, αρκούν περίπου 10 λεπτά στους 230 βαθμούς ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα στην επιφάνεια.

Πριν τα απολαύσουμε, πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, ίσως σε μια σχάρα για να εξαφανίσετε τυχόν υγρασία.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.