COOKING SUGAR, SUGAR

Ακαταμάχητα μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο


JTeam

20 Ιανουαρίου 2023

Ακαταμάχητα μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο
www.fattoincasadabenedetta.it
Ό,τι και αν πούμε για αυτά τα μπισκότα φουντουκιού θα είναι λίγο.

Λαχταριστά και πρωτότυπα, τα μπισκότα φουντουκιού μπορούμε να τα ετοιμάσουμε στο σπίτι σε λιγότερο από μισή ώρα. Ανάμεσα σε όλες τις συνταγές για επιδόρπια με φουντούκια , αυτή είναι μια από τις πιο ευέλικτες και γρήγορες που μπορούμε να φτιάξουμε.

Τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά, αυτά τα σπιτικά μπισκότα έχουν έντονη τη γεύση του ξηρού καρπού, που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας αλεσμένα φουντούκια στη ζύμη και ολόκληρα ως γαρνιτούρα.

Για να ετοιμάσουμε αυτά τα μπισκότα με φουντούκια, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μπολ, ένα κουτάλι και έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Πώς να τα φάτε

Η συμβουλή μας είναι να τα δοκιμάσετε όταν είναι ακόμα ζεστά: η μυρωδάτη ζύμη τους θα είναι εύθρυπτη και ακαταμάχητη.

Συμβουλή

Αυτά τα μπισκότα μπορούν να γίνουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Εμείς τα φτιάξαμε σε μέγεθος περίπου των 15 γραμμαρίων, για να έχουμε ένα γρήγορο και ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσαρμόσουμε τη συνταγή προσθέτοντας άλλα είδη ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα ή καρύδια. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη σταγόνες μαύρης σοκολάτας για έξτρα γεύση. Αν θέλουμε να πάρουμε μαλακά μπισκότα φουντουκιού, είναι σημαντικό να προσέχουμε το μαγείρεμα. Ανάλογα με τον φούρνο σας, ακόμη και 12 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά. Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

Για τη ζύμη

120 γρ φουντούκια

1 αυγό

100 γρ ζάχαρη

80 ml σπορέλαιο

150 γρ αλεύρι 00

8 γρ μπέικιν πάουντερ

Για διακόσμηση

Φουντούκια ολόκληρα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, ρίχνουμε και το αλεύρι στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια χρησιμοποιώντας ένα πολυμίξερ και μετά τα προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ξανά με το κουτάλι για να έχουμε μια ομοιογενή σύσταση.

Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 15 γραμμαρίων το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψψί στρωμένο με λαδόκολλα, κρατώντας τα λίγο σε απόσταση μεταξύ τους. Διακοσμούμε κάθε μπισκότο βάζοντας ένα ολόκληρο φουντούκι στο κέντρο και πιέζοντας για να ισιώσουν ελαφρώς τα μπαλάκια. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά.

Τα μπισκότα φουντουκιού είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.