Οι τηγανίτες χωρίς αυγά φτιάχνονται με ρόφημα αμυγδάλου, λάδι καρύδας, ζάχαρη και μια πρέζα κανέλα. Όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης και κάνουν αυτές τις τηγανίτες ιδανικές για όσους προτιμούν τη vegan διατροφή.
Απολαύστε τις για πρωινό με σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα, σπιτική μαρμελάδα ή άλειμμα φουντουκιού.
150 γρ αλεύρι 00
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
200 ml ρόφημα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (ή φυτικό λάδι της επιλογής σας)
Για να ετοιμάσουμε τις τηγανίτες χωρίς αυγά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα κανέλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας το οποίο ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό αλλά λείο κουρκούτι χωρίς σβόλους. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Σε ένα πολύ καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, αφαιρούμε και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα, αφήνοντας να απλωθεί. Ψήνουμε την τηγανίτα και από τις δύο πλευρές χωρίς να την αφήσουμε να πάρει πολύ χρώμα, αναποδογυρίζοντάς την με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί το κουρκούτι, διατηρώντας σταδιακά ζεστές τις έτοιμες τηγανίτες. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.