Οι μπουκιές μπανάνας καλυμμένες με σοκολάτα συνδυάζονται με βούτυρο αμυγδάλου. Ωστόσο, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε όποιο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει περισσότερο. Το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο κάσιους είναι νόστιμες εναλλακτικές για να δοκιμάσετε.
2 μπανάνες
2 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας
½ φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
Θαλασσινό αλάτι, προαιρετικό
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα Απλώνουμε λίγο βούτυρο αμυγδάλου σε κάθε κομμάτι μπανάνας και χρησιμοποιούμε το άλλο κομμάτι μπανάνας για να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς. Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθούν όλες οι φέτες μπανάνας. Στη συνέχεια βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις βουτάμε απαλά στη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλύψουμε τουλάχιστον το μισό από το σάντουιτς μπανάνας.
Μόλις καλυφθούν όλες οι μπανάνες με σοκολάτα και ξαναμπούν στο ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι πάνω από κάθε μία και τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν, περίπου 30 λεπτά.
Οι σοκολατένιες μπουκιές μπανάνας θα παραμείνουν φρέσκες για έως και μια εβδομάδα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.