COOKING SUGAR, SUGAR

Καραμελωμένα τηγανητά φρούτα


JTeam

11 Μαρτίου 2023

Καραμελωμένα τηγανητά φρούτα
www.soniaperonaci.it
Για ένα διαφορετικό, πρωτότυπο αλλά και πολύ νόστιμο επιδόρπιο δοκίμασε καραμελωμένα τηγανητά φρούτα.

Τα καραμελωμένα τηγανητά φρούτα σερβίρονται συνήθως στο τέλος ενός γεύματος ή ως επιδόρπιο στα κινέζικα εστιατόρια: αποτελούνται από κομμάτια φρούτων βουτηγμένα σε ελαφρύ και αφρώδες κουρκούτι όπου τηγανίζονται και μετά τα βουτάμε σε μια νόστιμη καραμέλα.

Μπορείτε να τα ετοιμάσετε με τα φρούτα που προτιμάτε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μήλα, αχλάδια και μπανάνες.

Υλικά

2 μήλα

2 αχλάδια

2 μπανάνες

Χυμός λεμονιού

Για το κουρκούτι

2 αυγά 2

150 γρ αλεύρι 00

Αλάτι μέχρι 1 πρέζα

200 ml νερό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την καραμέλα

500 γρ ζάχαρη

Παγωμένο νερό

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα αχλάδια και τις μπανάνες. Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια στα τέσσερα, αφαιρώντας τον πυρήνα και μετά τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε τις μπανάνες σε τρία κομμάτια. Ύστερα βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Για το κουρκούτι χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε απαλά στο κουρκούτι, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω, για να μην αποσυναρμολογηθούν.

Βάζουμε το σπορέλαιο να ζεσταθεί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν είναι έτοιμο, βουτάμε κάθε φρούτο στο κουρκούτι, το σκεπάζετε εντελώς και το βυθίζουμε στο βραστό λάδι.

Όταν το κουρκούτι ροδίσει, βγάζουμε τα τηγανητά φρούτα από το λάδι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο δίσκο με απορροφητικό χαρτί.

Για την καραμέλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μια κουταλιά τη φορά στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε αλλά περιστρέφουμε απαλά την κατσαρόλα. Θα πρέπει να πάρουμε μια καφέ καραμέλα (η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 166 - 175 βαθμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο τροφίμων).

Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, τρυπάμε με οδοντογλυφίδες τα τηγανητά φρούτα και τα βουτάμε γρήγορα στην καραμέλα. Στραγγίζουμε την περιττή καραμέλα και βυθίζουμε τα φρούτα στο παγωμένο νερό, που έχουμε βάλει σε ένα μπολ, για να στερεοποιηθεί η καραμέλα. Τοποθετούμε τα καραμελωμένα τηγανητά φρούτα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Συμβουλές

Τα καραμελωμένα τηγανητά φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για μια μέρα το πολύ, διαφορετικά η καραμέλα απορροφά την υγρασία και γίνεται απαλή. Δεν συνιστάται η κατάψυξη.

Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε, ακόμα και με μαύρη ζάχαρη. Μια άλλη παραλλαγή για να τα μαγέψετε είναι να φτιάξετε καραμέλα με σουσάμι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.