Τα cupcakes νομίζουμε αρέσουν σε όλους. Μικρά νόστιμα κεκάκια που έχουν κατακτήσει πολλές καρδιές και είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Γι αυτό σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα και ακαταμάχητα cupcakes με μπανάνα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες
340 γρ. άχαρη από ζαχαροκάλαμο
280 γρ. αλεύρι
260 γρ. γάλα σόγιας
200 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα και καρύδια)
120 γρ. μαργαρίνη
24 γρ. μπέικιν πάουντερ για κέικ
20 γρ. κακάο
Ξεφλουδίζουμε και ψήνουμε τις μπανάνες στον φούρνο στους 90°C για 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία χρησιμεύει για κάνει τις μπανάνες πιο κρεμώδεις. Ύστερα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γάλα σόγιας με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις μπανάνες, τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, το κακάο, μια πρέζα αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμες για cupcakes αλειμμένες ελαφρά με μαργαρίνη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν και σερβίρουμε. Αν θέλετε, συμπληρώστε με φρούτα εποχής σε κύβους και ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.