Τα πασχαλινά cupcakes είναι νόστιμα γλυκά, ιδανικά για να τα ετοιμάσετε με τα παιδιά σας και να περάσετε μερικές ώρες μαζί στην κουζίνα. Γιατί το Πάσχα δεν είναι μόνο τσουρέκια και σοκολατένια αυγά.
Υλικά
130 γρ αλεύρι 00
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ ζάχαρη
2 αυγα
120 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Αλάτι για γεύση
Σαντιγί για γεύση
μαύρη σοκολάτα για γεύση
10 σοκολατάκια σε σχήμα αυγού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε όλα με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα , το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια στύβουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα από το 1 πορτοκάλι . Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη και τη μοιράζουμε στις φόρμες για cupcakes. Ψήνουμε στον φούρνο για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε μόλις είναι έτοιμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν διακοσμούμε την επιφάνεια των cupcakes με σαντιγί. Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη τρίβουμε τη μαύρη σοκολάτα απευθείας πάνω στη σαντιγί και τέλος ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με τα σοκολατένια αυγά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.