COOKING SUGAR, SUGAR

Δροσερή και αγαπημένη τάρτα με φράουλες


JTeam

9 Μαΐου 2023

Δροσερή και αγαπημένη τάρτα με φράουλες
www.soniaperonaci.it
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες.

Δεν ξέρω αν έχετε δει ποτέ την ταινία "Δωμάτιο με θέα": η κομψότητα του 1900, το κρινολίνο, τα λευκά λινά, χρόνος που μοιάζει ανεσταλμένος και η ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν έκανα ένα συμπόσιο για το τσάι, θα το έκανα ακριβώς έτσι, κλασικό. Φαντάζομαι έναν όμορφο καταπράσινο κήπο, με ένα ρετρό κιόσκι γεμάτο παντού μαγευτικές γλυσίνες και αμπέλια, πολλά στρογγυλά λευκά τραπέζια από σφυρήλατο σίδερο στρωμένα με πορσελάνη. Μόνο ένα πράγμα λείπει σε αυτή την εικόνα: μια τάρτα με κόκκινες φράουλες, τοποθετημένη ανάμεσα στις μινιατούρες λιχουδιές και τις τσαγιέρες.

Αυτό που μόλις περιέγραψα είναι ένα όνειρο που θα ήθελα να το ζω κάθε μέρα, αλλά προφανώς δεν γίνεται. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια παρηγοριά, η τάρτα με φράουλες είναι αληθινή. Σας δίνω τη συνταγή μου για τάρτα φράουλας: Θέλω να σας προσκαλέσω στο (εν μέρει μόνο) φανταστικό μου τσάι.

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Υλικά

Για τη ζύμη

210 γρ. αλεύρι

115 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη άχνη

2 (40 γρ.) κρόκοι αυγών

1 λοβός βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

4 (80 γρ ) κρόκοι αυγών

30 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 λοβός βανίλιας

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

​​240 γρ. γάλα φρέσκο

100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση

450 γρ. φράουλες

Φύλλα μέντας για γεύση

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε το κρύο βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους μαζί με το αλεύρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να έχουμε μια λεπτή ένωση όπως η άμμος.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τους σπόρους της βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλκά.

Μεταφέρουμε το μίγμα στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε μια μπάλα και την ανοίγουμε σχηματίζοντας ένα δίσκο 28-30 εκ. περίπου, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει.

Μετά τον χρόνο ξεκούρασης, ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και τη μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες. Αφαιρούμε τις άκρες που περισσεύουν κόβοντάς τες με ένα μαχαίρι και τρυπάμε απαλά την επιφάνεια με τα δόντια ενός πιρουνιού.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα φύλλο λαδόκολλας και ρίχνουμε από πάνω αποξηραμένα όσπρια (ρεβίθια, φασόλια κ.λπ...). Ψήνουμε τη ζύμη στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά και μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και τη ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μετά την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το άμυλο σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα με ένα σύρμα.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους σπόρους της βανίλιας και τα αφήνουμε να βράσουν. Μετά ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος πάνω στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε τα πάντα στην κατσαρόλα και, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, περιμένουμε να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα χαμηλό και φαρδύ δοχείο και τη σκεπάζουμε σε επαφή με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε πρώτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Στο μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε όλες σε τέταρτα κατά μήκος. Βγάζουμε το κορνέ από το ψυγείο και γεμίζουμε τη βάση της τάρτας. Στη συνέχεια μοιράζουμε τις φράουλες ξεκινώντας από την εξωτερική μεριά και προχωρώντας ομόκεντρα:. Συνεχίζουμε με μικρότερους κύκλους μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε λίγα φύλλα μέντας εδώ κι εκεί και η τάρτα φράουλας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.