Το κέικ σοκολάτας. Αυτός ο γλυκός πειρασμός που, όσα περίεργα γλυκά κι αν έχουμε δοκιμάσει μέσα στα χρόνια, πάντα θα λιγουρευόμαστε.
Το σημερινό κέικ σοκολάτας με λάιμ και κάρδαμο είναι τόσο ζουμερό που να λιώνει σε κάθε μπουκιά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
250 γρ. μαύρη σοκολάτα
4 αυγά
190 γρ. βούτυρο
150 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
115 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 λάιμ
Ζάχαρη άχνη
Λοβοί πράσινου κάρδαμου
Ροζ πιπέρι
Φρέσκια λουίζα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με ένα-δυο λοβούς θρυμματισμένου κάρδαμου και το τριμμένο ξύσμα από 1 λάιμ και τα αφήνουμε να αρωματιστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ακόμα καλύτερα για 8 ώρες).
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα χτυπημένα αυγά, φιλτράρουμε το μείγμα και το προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, χτυπώντας το με ένα μπλέντερ.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ με βουτυρωμένο πάτο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στον φουρνο στους 160°C για 35 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος τυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και την απλώνουμε πάνω από το κέικ. Συμπληρώνουμε με τριμμένο ξύσμα λάιμ, τριμμένο ροζ πιπέρι και λίγα φύλλα λουίζας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.