Αν ανήκετε σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούν γλυκά χωρίς αυγά, γάλα, ζάχαρη και ίσως στο οποίο το παραδοσιακό λευκό αλεύρι έχει αντικατασταθεί από άλλα αλεύρια από δημητριακά ολικής αλέσεως και η μαγιά είναι φυσικής προέλευσης, τότε σημερινή συνταγή θα σας καταπλήξει.
Οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πάρα πολλές: τα αυγά μπορούν να αντικατασταθούν από κανονικό ή φυτικό γιαούρτι ή μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μόνο ασπράδι αυγού. Το φυτικό γάλα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το αγελαδινό γάλα. Το λάδι είναι ένα έγκυρο υποκατάστατο του βουτύρου ή ακόμα μπορεί να εξαλείφθεί εντελώς.
Η ζάχαρη δίνει τη θέση της σε φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι, αγαύη κ.λπ. Και τα δημητριακά όπως η σόγια, το ρύζι, η βρώμη, το κριθάρι, το φαγόπυρο και ούτω καθεξής μέχρι η κινόα κλέβουν την παράσταση.
Ας φτιάξουμε μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή: κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο.
Υλικά
130γρ μέλι
250γρ γάλα αμυγδάλου
50γρ βούτυρο καρύδας
150γρ αλεύρι από φαγόπυρο
50γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο καρύδας με το γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ότι το κέικ είναι στεγνό στο κέντρο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.