COOKING SUGAR, SUGAR

Ελαφρύ κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Ελαφρύ κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά
pexels
Αν αναζητάτε γλυκά χωρίς αυγά και χωρίς ζάχαρη διαβάζετε τη σωστή συνταγή.

Αν ανήκετε σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούν γλυκά χωρίς αυγά, γάλα, ζάχαρη και ίσως στο οποίο το παραδοσιακό λευκό αλεύρι έχει αντικατασταθεί από άλλα αλεύρια από δημητριακά ολικής αλέσεως και η μαγιά είναι φυσικής προέλευσης, τότε σημερινή συνταγή θα σας καταπλήξει.

Οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πάρα πολλές: τα αυγά μπορούν να αντικατασταθούν από κανονικό ή φυτικό γιαούρτι ή μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μόνο ασπράδι αυγού. Το φυτικό γάλα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το αγελαδινό γάλα. Το λάδι είναι ένα έγκυρο υποκατάστατο του βουτύρου ή ακόμα μπορεί να εξαλείφθεί εντελώς.

Η ζάχαρη δίνει τη θέση της σε φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι, αγαύη κ.λπ. Και τα δημητριακά όπως η σόγια, το ρύζι, η βρώμη, το κριθάρι, το φαγόπυρο και ούτω καθεξής μέχρι η κινόα κλέβουν την παράσταση.

Ας φτιάξουμε μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή: κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο.

Jenny.Gr
pexels

Υλικά

130γρ μέλι

250γρ γάλα αμυγδάλου

50γρ βούτυρο καρύδας

150γρ αλεύρι από φαγόπυρο

50γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο καρύδας με το γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ότι το κέικ είναι στεγνό στο κέντρο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.