COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα, μούρα και λεμόνι


JTeam

12 Ιουλίου 2023

Υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα, μούρα και λεμόνι
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Λοιπόν... αν μας περιμένει στο σπίτι ένα κέικ με δαμάσκηνα, λεμόνι και ​​μούρα, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπέροχη μέρα

Το κέικ με δαμάσκηνα, λεμόνι και μούρα είναι μια πραγματική απόλαυση, ειδικά για να ξεκινήστε την ημέρα σας. Επίσης εξαιρετικό ως σνακ και σε κάθε περίσταση, ως γλυκό στο τέλος ενός γεύματος ή ως επιδόρπιο για να το πάρετε στην παραλία. Δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε ένα τέλειο κέικ.

Υλικά

180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι

100 γρ. ανάμεικτα μούρα

80 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

75 γρ. βούτυρο

8 γρ. μπέικιν πάουντερ για κέικ

3 αυγά

1 φακελάκι βανίλιας

1 λεμόνι

Αλάτι

250 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. χυμό λεμονιού

Μούρα για διακόσμηση

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Τα δουλεύουμε με το σύρμα χωρίς να τα χτυπάμε, αλλά τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 130 γραμμάρια αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, μια πρέζα αλάτι και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στα αυγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ανακατεύουμε την κρέμα με το χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ύστερα αλευρώνουμε τα μούρα, κοσκινίζοντάς τα για να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει στεγνή.

Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε το γλάσο που έχουμε στην επιφάνεια του κέικ και το αφήνουμε να δέσει. Τέλος γαρνίρουμε με μούρα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.