COOKING SUGAR, SUGAR

Τηγανίτες με αλεύρι από κάστανο


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

Τηγανίτες με αλεύρι από κάστανο
/www.soniaperonaci.it
Πόσο μας αρέσουν αυτές οι τηγανίτες με κάστανο...

Τα κάστανα, τα “βελανίδια του Δία” για τους αρχαίους Έλληνες, είναι τυπικά φθινοπωρινοί καρποί που, πέρα από την νοστιμιά τους όταν τα τρώμε σκέτα , χρησιμοποιούνται και σε πάρα πολλές παρασκευές, αλμυρές ή γλυκές. Έτσι λοιπόν σήμερα θα ετοιμάσουμε υπέροχες τηγανίτες με αλεύρι από κάστανο.

Και για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμες, προσθέστε λίγο κοσκινισμένο κακάο στο αλεύρι ή πασπαλίστε μια πολύ ελαφριά στρώση στην επιφάνεια μόλις τηγανιστούν. Θα σας αρέσει πολύ.

Υλικά

220 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. ζεστό νερό

40 γρ. κουκουνάρι

70 γρ. σταφίδες

6 γρ. μαγιά

1 πρέζα αλάτι

Φυστικέλαιο

Να διακοσμήσω

Ζάχαρη άχνη για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε αυτές τις εντυπωσιακές τηγανίτες, μουλιάζουμε πρώτα τις σταφίδες σε άφθονο φρέσκο ​​νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι από κάστανο και τη μαγιά σε ένα μπολ. Τώρα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.

Μόλις αποκτήσουμε ένα πηχτό κουρκούτι, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και το αλάτι. Σε αυτό το σημείο τηγανίζουμε, όχι με βύθιση, καλύπτοντας δηλαδή μόνο τον πάτο του τηγανιού με λάδι.

Χρησιμοποιούμε δύο κουτάλια σούπας και ρίχνουμε το μίγμα στον πάτο του τηγανιού. Το γυρίζουμε μετά από λίγα λεπτά, στραγγίζουμε και είναι έτοιμη η τηγανίτα. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Υ.Γ. Μόλις τηγανιστούν, προτείνουμε να καταναλώσετε αμέσως τις τηγανίτες. Εάν δεν έχετε εναλλακτική, μπορείτε να τις φυλάξετε σε ένα τσίγκινο σκεύος για μερικές μέρες, αλλά θα χάσουν τη συνοχή τους. Μην τις καταψύξετε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.