COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2023

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο
www.fattoincasadabenedetta.it
Ας ετοιμάσουμε μαζί μπισκότα χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο, με βάση το γάλα. Είναι τέλεια όταν έχουμε λίγο διαθέσιμο χρόνο.

Πανεύκολα και νόστιμα, αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται με απλά υλικά και μπορείτε να τα βουτήξετε σε ζεστό γάλα το πρωί, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά σαν σνακ, συνοδευόμενα ίσως από ένα φλιτζάνι τσάι.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τα λατρέψουν όλοι, ειδικά τα παιδιά, που θα διασκεδάσουν να λερώσουν τα χέρια τους μαζί σας για να τα ετοιμάσετε.

Χρησιμοποιήσαμε γάλα ως βάση, αλλά το φυτικό γάλα , ο χυμός πορτοκαλιού ή ο καφές είναι επίσης ωραίες επιλογές. Εναλλάσσοντας αυτά τα υλικά, θα έχουμε κάθε φορά διαφορετικά αλλά πάντα νόστιμα μπισκότα. Τώρα ας δούμε πώς να φτιάξετε μπισκότα χωρίς αυγά και βούτυρο.

Υλικά

150 γρ. γάλα

120 γρ. ηλιέλαιο

120 γρ. ζάχαρη

1 λεμόνι το ξύσμα

1 φακελάκι βανιλλίνη

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

450 γρ. αλεύρι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού, το φακελάκι βανιλίνη και μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το πιρούνι ή με τα χέρια μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, ετοιμάζουμε ένα μπολ με λίγη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, δημιουργούμε με τα χέρια μας μερικές λωρίδες και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε κομμάτια περίπου 3-4 εκ. δίνοντας σχήμα στα μπισκότα μας. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα φυλάμε σε ένα γυάλινο δοχείο. Θα παραμείνουν αρωματικά για 7-8 ημέρες.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.