COOKING SUGAR, SUGAR

Απολαυστικό κέικ μήλου με αλεύρι φαγόπυρου και αμυγδάλου  


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2023

Απολαυστικό κέικ μήλου με αλεύρι φαγόπυρου και αμυγδάλου  
www.soniaperonaci.it
Δοκιμάσαμε να φτιάξουυμε κέικ με αλεύρι φαγόπυρου και αμυγδάλου και έγινε τέλειο.

Αυτό το κέικ είναι το αγαπημένο μας γιατί περιέχει το αλεύρι αμυγδάλου. Ταυτόχρονα είναι αρωματικό και πολύ ζουμερό. Επίσης περιέχει και αλεύρι φαγόπυρου, το οποίο δεν πρέπει να σας τρομάζει καθόλου γιατί είναι πολύ νόστιμο, με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Βέβαια, εάν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Και πάλι η συνταγή βγαίνει, και πάλι είναι καταπληκτική.

Υλικά

125 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

125 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. μαλακό βούτυρο

3 αυγά

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα αλάτι

Ξύσμα ενός β λεμονιού (ή κανέλα για γεύση)

1 μήλο και 1/2

Για τα μήλα

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό

Jenny.Gr
https://inviaggioincucina.com

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τους κρόκους των αυγών και τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Στη συνέχει πλένουμε και στεγνώνουμε τα μήλα και αφαιρούμε τους πυρήνες. Κόβουμε το μισό μήλο σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη, θα τις χρειαστούμε στο τέλος για να καλύψει την επιφάνεια του κέικ.

Καθαρίζουμε το άλλο μισό μήλο, το κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε κομμάτια περίπου 2 εκ., τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τα αλεύρια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη φλούδα λεμονιού στην κρέμα βουτύρου, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα αρκετά πυκνό αλλά ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε περίπου τα μισά χτυπημένα ασπράδια στη ζύμη, ανακατεύοντας με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και περιστρέφοντας το μπολ. Ύστερα προσθέτουμε το δεύτερο μισό από τα ασπράδια με τον ίδιο τρόπο, προσπαθώντας να τα διαλύσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο, τέλος προσθέτουμε το μήλο που είχε κοπεί σε κομμάτια.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα μας, ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, απλώνουμε από πάνω τις φέτες μήλου που κρατήσαμε στην άκρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά (κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας).

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και προαιρετικά, μπορείτε να γυαλίσετε τις φέτες μήλου στην επιφάνεια, αλείφοντας τες με δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι αραιωμένο σε ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.