Τα σπιτικά muffins κολοκύθας που προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ απλά και γρήγορα στην προετοιμασία. Η ζύμη είναι χωρίς βούτυρο και γάλα, επομένως και χωρίς λακτόζη. Χρησιμοποιώντας μόνο έναν επεξεργαστή τροφίμων θα φτιάξουμε υπέροχα muffins με έντονο χρώμα και λεπτή γεύση χάρη στην κολοκύθα. Επιπλέον θα είναι πολύ μυρωδάτα χάρη στην προσθήκη κανέλας και μοσχοκάρυδου.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά γλυκά για να στήσουμε τον μπουφέ, τόσο για ένα φθινοπωρινό πάρτι γενεθλίων όσο και για το Halloween.
250 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
130 γρ. σπορέλαιο
70 γρ. άμυλο πατάτας
250 γρ. αλεύρι
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
Μοσχοκάρυδο
Σκόνη κανέλας
Για διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά στο μπολ του πολυμίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ενώνουμε το σπορέλαιο και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα ψιλοκόβουμε.
Ύστερα προσθέτουμε το άμυλο πατάτας και ανακατεύουμε τα πάντα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα σε σκόνη, το αλεύρι, τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε τις φόρμες για τα muffins και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στην καθεμία. Τις βάζουμε στον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Όταν τα muffins είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τις φόρμες.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την τριμμένη κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω στα muffins κολοκύθας .
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.