COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπισκότα βρώμης


JTeam

13 Οκτωβρίου 2023

Τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπισκότα βρώμης
https://it.julskitchen.com
Νόστιμα και πολύ υγιεινά μπισκότα, γιατί φτιάχνονται με νιφάδες βρώμης, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους.

Τα σημερινά μπισκότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, σε υγιή λιπαρά και έχουν πολύ λίγη ζάχαρη, επομένως είναι ιδανικά για πρωινό, ίσως με μερικά φρούτα και ένα φλιτζάνι τσάι ή ως σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Υλικά

100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης

100 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα και σπόρους για γεύση

80 γραμμάρια ζαχαροκάλαμο

50 γραμμάρια αλεύρι βρώμης

30 γραμμάρια λεπτές νιφάδες καρύδας

65 γραμμάρια γάλα σόγιας

50 γραμμάρια λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένους σπόρους λιναριού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Jenny.Gr
www.cucinabotanica.com

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι βρώμης, τις νιφάδες καρύδας, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ύστερα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους ψιλοκομμένους λιναρόσπορους με το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν άλλοι σβώλοι. Ρίχνουμε τώρα τα υγρά στο μπολ με τα στερεά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους σπόρους της επιλογής σας (χρησιμοποιήσαμε αμύγδαλα, σταφίδες και κολοκυθόσπορους). Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα αρκετά στεγνό αλλά ακόμα πλάσιμο μείγμα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, προσθέστε λίγο αλεύρι βρώμης.

Πλάθουμε μπισκότα. Δεν θα φουσκώσουν πολύ, οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε και μπισκότα με πάχος 1 εκ. Στη συνέχεια τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και, αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.