COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο «τρομακτικά» νόστιμα μπισκότα για το Halloween


JTeam

24 Οκτωβρίου 2023

Τα πιο «τρομακτικά» νόστιμα μπισκότα για το Halloween
www.fattoincasadabenedetta.it
Trick or Treat? Μια νόστιμη και πανεύκολη συνταγή τέλεια για την πιο τρομακτική νύχτα…το Halloween!

Τα μπισκότα νυχτερίδας είναι νόστιμα και διασκεδαστικά γλυκά του Halloween που θα λατρέψουν όλοι. Δεν είναι πολύ τρομακτικά, άρα είναι κατάλληλα και για μικρότερα παιδιά και θα τα κερδίσουν με τα γυαλιστερά μάτια τους.

Γίνονται πανεύκολα, θα χρειαστούμε μόνο ένα κουπ πατ για μπισκοτα σε σχήμα νυχτερίδας, το οποίο αν είστε λάτρεις των αποκριάτικων συνταγών τότε δεν μπορεί να λείπει από τη συλλογή σας.

Ανάμεσα στα πολλά μπισκότα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, αυτά είναι από τα πιο απλά, γιατί η ζύμη γίνεται στο χέρι και η διακόσμηση είναι εφικτή σε όλους. Επιπλέον, απαιτούν μόνο λίγα λεπτά ψησίματος και η ζύμη ζυμώνεται και απλώνεται πολύ εύκολα. Τώρα ας τα ετοιμάσουμε μαζί .

Υλικά

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

80 ml σπορέλαιο

25 γρ. πικρό κακάο

320 γρ. αλεύρι

Εκχύλισμα βανίλιας

Αλάτι

Για τη διακόσμηση

Λευκά κουφέτα

Λιωμένη σοκολάτα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι. Επίσης ενσωματώνουμε λίγο λίγο το πικρό κακάο και το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Όταν η ζύμη είναι συμπαγής και ομοιογενής, σχηματίζουμε ένα καρβέλι και το τυλίγουμε με μια μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Μετά τον χρόνο ξεκούρασης ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και της δίνουμε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα μπισκότα με τη βοήθεια του κουπ πατ νυχτερίδας.

Ύστερα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, χωρίς να τα βάζουμε πολύ κοντά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά και μετά τα βγάζεουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ας ετοιμάσουμε τα μάτια των νυχτερίδων μας φτιάχνοντας έναν μικρό κύκλο λιωμένης μαύρης σοκολάτας σε κάθε ζαχαρούχο ζαχαρωτό. Ύστερα φτιάχνουμε κουκκίδες λιωμένης σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και μετά κολλάμε τα μάτια. Αφήνουμε να στεγνώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.