Με αυτή τη συνταγή μεταμορφώσαμε αυτό το απλό επιδόρπιο σε ένα πλούσιο και θεαματικό γλυκό.
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανισμένα φουντούκια
250 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
160 γρ. κρέμα φουντουκιού και κακάο
100 γρ. άμυλο καλαμποκιού
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και το άμυλο καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα φουντουκιού και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ. Αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Βρέχουμε ένα καλούπι πουτίγκας με κρύο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Βράζουμε 250 γραμμάρια ζάχαρης σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει κίτρινο-κεχριμπαρένιο χρώμα. Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και 150 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε γρήγορα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος αλειμμένο με λίγο λάδι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, επίσης λαδωμένο. Ανοίγουμε αμέσως το μείγμα με έναν πλάστη, σε πάχος 3-4 mm. Αφαιρούμε το πάνω φύλλο και κόβουμε την καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την πουτίγκα και τη διακοσμούμε με την καραμέλα, με την καραμέλα και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φουντούκια
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.