COOKING SUGAR, SUGAR

Μπισκότα candy cane: Τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια μπαστουνάκια, τώρα και σε μπισκοτάκια


JTeam

28 Νοεμβρίου 2023

Μπισκότα candy cane: Τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια μπαστουνάκια, τώρα και σε μπισκοτάκια
www.danysweetsugar.it
Τα μπισκότα candy cane είναι χριστουγεννιάτικα γλυκά εμπνευσμένα από τα διάσημα αμερικανικά χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια μπαστουνάκια.

Αυτά τα μπισκότα είναι πολύχρωμα, χαρούμενα και η προετοιμασία τους είναι πολύ απλή, αφού δεν χρειάζεστε κανένα είδος φόρμας και όλα γίνονται στο χέρι. Είναι επίσης αλακά με τραγανή άκρη και πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά.

Θέλετε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε κι εσείς; Ας δούμε αναλυτικά πως θα τα ετοιμάσουμε.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι

140 γρ. ζάχαρη

160 γρ. βουτυρο

1 αυγό

2 κρόκοι

1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Φλούδα λεμονιού τριμμένο για γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε γρήγορα με ένα κουτάλι και μετά προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το αυγό, τους δύο κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουτάλι. Σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και αφήνουμε στην άκρη αυτό που δεν θα χρωματίσουμε. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα στη ζύμη που έχει απομείνει στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη με ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα. Τυλίγουμε τις δυο ζύμες σε μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μόλις περάσει η ώρα, δημιουργούμε κορδόνια από κάθε ζύμη και τις στριφογυρίζουμε μεταξύ τους, ώστε να πάρουν τη μορφή μπαστουνιού. Ετοιμάζουμε όλα τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα βγάλουμε από το ταψί (μόλις βγουν από τον φούρνο είναι λεπτά και μπορούν να σπάσουν) και μετά απολαύστε τα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.