COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα


JTeam

3 Δεκεμβρίου 2023

Πανεύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
www.fattoincasadabenedetta.it
Τι πιο χριστουγεννιάτικο από την ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν ζυμώνουμε σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα;

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια: εύκολη, νόστιμη και πρωτότυπη. Ιδανική αν θέλουμε να ετοιμάσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να τα δώσουμε ή να τα απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν θέλουμε να τα κάνουμε δώρο, τα τυλίγουμε σε ένα χαρτί για τρόφιμα και το κλείνουμε με μια ωραία κόκκινη ή χρυσή κορδέλα. Ή θα μπορούσαμε να αγοράσουμε μερικά χριστουγεννιάτικα κουτάκια και θα κάνουμε μεγάλη εντύπωση.

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τη συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Υλικά

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

100 ml ηλιέλαιο

330 γρ. αλεύρι

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 γρ. σκόνη κανέλας

1.5 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

Μοσχοκάρυδο

3 γαρίφαλα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα ψιλοκομμένα με τα δάχτυλά σας και ανακατεύουμε καλά.

Όταν αποκτήσουμε μια ζύμη που να δουλεύεται, τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας. Μόλις η ζύμη γίνει λεία και δεν κολλάει πια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Πλάθουμε τα μπισκότα σχηματίζοντας σχέδια με ειδικά χριστουγεννιάτικα κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Απολαμβάνουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας μόλις κρυώσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.