Αυτός ο vegan κορμός σοκολάτας με ρούμι και κάσιους είναι πολύ νόστιμος. Ο συνδυασμός σοκολάτας με ρούμι είναι υπέροχος και για να εμπλουτίσουμε αυτό το τέλειο ζευγάρι σκεφτήκαμε τα κάσιους που μαζί με τα μπισκότα κάνουν αυτό το γλυκό ακαταμάχητο.
Εν ολίγοις, φτιάχνουμε ένα γρήγορο γλυκό, που δεν θέλει μαγείρεμα, και που θα ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους, τι άλλο να ζητήσεις;
Υλικά
200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα
120 γραμμάρια vegan μπισκότα ολικής αλέσεως
100 γραμμάρια κάσιους (ή αμύγδαλα , ή φιστίκια , ή φουντούκια )
60 ml γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού
50 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο της λαδόκολλας και, χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού, δίνουμε σχήμα στον κορμό με διάμετρο περίπου 7-8 εκ. Τον τυλίγουμε το κρατώντας τα πλαϊνά της λαδόκολλας και σε αυτό το σημείο τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν το κόψουμε σε φέτες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.