COOKING SUGAR, SUGAR

Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα για μία δόση μαγείας στην καθημερινότητά σου


JTeam

25 Ιανουαρίου 2024

Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα για μία δόση μαγείας στην καθημερινότητά σου
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Για μια σούπερ νόστιμη απόλαυση, δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, καφέ και καραμέλα.

Το γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα είναι μια πραγματική λιχουδιά για να πίνουμε όταν θέλουμε κάτι γλυκό. Η καραμέλα , σε κρεμώδη και κεχριμπαρένια εκδοχή, με την προσθήκη αλατιού, κάνει τον καφέ πιο νόστιμο .

Η συνταγή είναι χορτοφαγική και χωρίς λακτόζη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία. Αποτελείται από ένα στρώμα καραμέλας που έχει μείνει στο ψυγείο, ένα στρώμα γάλακτος αμυγδάλου και ένα στρώμα καφέ, που λαμβάνεται από την ανάμειξη στιγμιαίου καφέ με παγωμένο νερό. Και όπως καταλαβαίνετε ο καφές δεν είναι πλέον ένα απλό ρόφημα…

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη

90γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

20γρ. στιγμιαίος καφές

Γάλα αμυγδάλου

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν αρχίσει να χρωματίζεται προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε την καραμέλα σε 6 φλιτζάνια και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός τον στιγμιαίο καφέ με 160 γραμμάρια παγωμένο νερό για πολλή ώρα μέχρι να αποκτήσουμε έναν ελαφρύ και αέρινο αφρό.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τα φλιτζάνια από το ψυγείο, προσθέτουμε περίπου 200 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου σε κάθε ποτήρι και τέλος ρίχνουμε τον αφρό του καφέ και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.