COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτά τα πασχαλινά μπισκότα θα εντυπωσιάσουν τους πάντες


JTeam

26 Απριλίου 2024

Αυτά τα πασχαλινά μπισκότα θα εντυπωσιάσουν τους πάντες
www.soniaperonaci.it
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε πασχαλινά μπισκότα που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.

Με λίγη φαντασία και πολύ μεράκι μπορείτε να ετοιμάσετε τα πιο χαρούμενα πασχαλινά μπισκότα και να τα κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας. Σίγουρα θα είναι το πιο νόστιμο δώρο που έχουν δεχθεί…

Τι περιμένετε λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε να φτιάχνετε κουνελάκια, αυγά, καλάθια με λουλούδια, baby carrots... με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Υλικά για περίπου 20 μπισκότα

Για τη ζύμη

250 γρ. 00 αλεύρι

80 γρ. ζάχαρη άχνη

120 γρ. βούτυρο

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια

Αλάτι για γεύση

Για το γλάσο

400 γρ. ζάχαρη άχνη

90 γρ. παστεριωμένο ασπράδι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ένα λεμόνι

Νερό

Υδατοδιαλυτές χρωστικές τροφίμων: ροζ, λιλά, γαλάζιο, κίτρινο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το κρύο βούτυρο και το αλεύρι σε κύβους σε ένα μπλέντερ με λεπίδες. Ενεργοποιούμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αμμώδες μείγμα. Σβήνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, βανίλια και το αλάτι.

Λειτουργούμε ξανά το μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και το δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια μας. Ύστερα ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος, αποκτώντας ένα φύλλο 4 mm, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.

Μόλις περάσει η ώρα, με τα κουπάτ που έχουμε επιλέξει, σχηματίζουμε τα πασχαλινά μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τα μπισκότα σας στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο

Χτυπάμε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μεγάλο μπολ και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε σταδιακά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Το γλάσο θα είναι έτοιμο όταν σχηματίζονται δύσκαμπτες κορυφές όταν σηκώσουμε το σύρμα. Χωρίζουμε το γλάσο σε 5 ίσα μέρη τοποθετώντας το σε 5 διαφορετικά μπολ και βάφουμε κάθε ένα με το χρώμα τροφίμων (εκτός από ένα που θα αφήσουμε λευκό).

Διαλέξαμε ροζ, μπλε, κίτρινο και λιλά. Τώρα θα πρέπει να αραιώσουμε ελαφρώς το γλάσο με νερό (λίγες σταγόνες τη φορά) μέχρι να γίνει πιο ρευστά και κατάλληλο για να καλύπτει την επιφάνεια των μπισκότων, αφήνοντάς τα λεία. Τοποθετούμε κάθε γλάσο σε διαφορετική σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη, δημιουργώντας μια τρύπα 2 mm, στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο στα μπισκότα. Ύστερα παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα τη βουτάμε σε όποιο γλάσο θέλουμε και κάνουμε σχέδια.

Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με ζαχαρένια διακοσμητικά που θα κολλήσουν όταν το γλάσο είναι ακόμα υγρό. Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2-3 ώρες και μετά τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.