COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ με βερίκοκα


JTeam

10 Ιουλίου 2024

Λαχταριστό κέικ με βερίκοκα
www.soniaperonaci.it
Στο σημερινό κέικ με βερίκοκα κρύβεται όλο το άρωμα από το αγαπημένο μας φρούτο.

Σήμερα φτιάχνουμε καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, για πρωινό ή για γλυκό μαζί με μια μπάλα παγωτό.

Υλικά

6 βερίκοκα

250 γρ. ρικότα

125 γρ. βούτυρο

200 ​​γρ.αλεύρι

125 γρ. ζάχαρη άχνη

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

1 λοβό βανίλιας

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ζαχαροκάλαμο

1 πρέζα αλάτι

Για το ταψί

Βούτυρο

Αλεύρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το βούτυρο, το οποίο πρέπει να μαλακώσει. Το δουλεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Πρέπει να πάρουμε μια απαλή κρέμα. Τώρα προσθέτουμε τους εσωτερικούς σπόρους του λοβού βανίλιας. Ενσωματώνουμε και τη ρικότα που πρέπει να είναι ωραία και συμπαγής και όχι νερουλή. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και το τριμμένο ξύσμα από το λεμόνι. Δουλεύουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, προσθέτοντας και το αλεύρι.

Προσθέτουμε επίσης το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι αρκετά χοντρή. Βουτυρώνουμε το ταψί. Το αλευρώνουμε χτυπώντας το ταψί για να καλυφθεί καλά και ανοίγουμε τη ζύμη μέσα.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα βερίκοκα. Τα χωρίζουμε στη μέση για να βγάλετε το κουκούτσι. Τα μοιράζουμε πάνω στη ζύμη αφήνοντας να φαίνεται το μέρος που είχε το κουκούτσι. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη πάνω από τα βερίκοκα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.