COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτική γρανίτα καρπούζι που θα ξετρελάνει τα παιδιά


JTeam

31 Ιουλίου 2024

Σπιτική γρανίτα καρπούζι που θα ξετρελάνει τα παιδιά
www.fattoincasadabenedetta.it
Θέλετε κάτι φρέσκο ​​και ελαφρύ για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη του καλοκαιριού; Η γρανίτα καρπούζι είναι ό,τι πρέπει. Φτιάχνεται με μόλις 3 υλικά και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, εξαιρετικό για να το απολαύσετε σκέτο αλλά και ιδανικό για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά όπως αυτή η γρανίτα. Η οποία, όπως κάθε γρανίτα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σερβίρεται με μια ωραία σαντιγί.

Βάζουμε τη γρανίτα μας σε μεγάλα ποτήρια, στολίζουμε με φέτες καρπούζι και πραγματικά θα κάνουμε μεγάλη εντύπωση στους καλεσμένους μας, σερβίροντάς την ως δροσιστικό επιδόρπιο μετά το δείπνο. Αυτό το καλοκαιρινό γλυκό όμως είναι ιδανικό και ως σνακ .

Αν μας περισσέψει λίγο καρπούζι , μπορούμε να κόψουμε τη σάρκα σε κύβους και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη, στα κατάλληλα σακουλάκια και μετά να την ξεπαγώσουμε και να την απολαύσουμε ως έχει ή να τη χρησιμοποιήσουμε για να ετοιμάσουμε πολλές λιχουδιές.

Η γρανίτα καρπούζι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, έως και 3 μήνες. Λοιπόν, τι θα λέγατε να τη φτιάξουμε μαζί;

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

800 γρ καρπούζι

100 γρ ζάχαρη

100 ml νερό

Σαντιγύ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά σβήνουμε το και αφήνουμε κρυώσει.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το καρπούζι: αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του καρπουζιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 4-6 ώρες. Μόλις η γρανίτα αρχίσει να στερεοποιείται, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάθε 30 λεπτά για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και μετά να την ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Σερβίρουμε τη γρανίτα μας με μια κουκλίτσα σαντιγί. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.