COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολη και γρήγορη τούρτα γενεθλίων χωρίς βούτυρο


JTeam

17 Αυγούστου 2024

Εύκολη και γρήγορη τούρτα γενεθλίων χωρίς βούτυρο
www.chiarapassion.com
Εδώ είναι η συνταγή για μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη τούρτα γενεθλίων.

Φτιάχνουμε την πιο εύκολη τούρτα γενεθλίων χωρίς βούτυρο, ιδανική για τα παιδικά πάρτι. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να την ετοιμάσετε την τελευταία στιγμή, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι μαμάδες.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια σκηνογραφική και νόστιμη τούρτα γενεθλίων που δεν θρυμματίζεται όταν κόβεται. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

3 αυγά

220 γρ ζάχαρη

140 γρ γάλα

100 γρ φυστικέλαιο

240 γρ αλεύρι

40 γρ πικρό κακάο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για γέμιση

150/200 γρ κρέμα σοκολάτας

Χρωματιστά toppers για γλυκά

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα, θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά , κάνοντας πάντα τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Μεταφέρουμε την τούρτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και με μια σπάτουλα απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Συμπληρώνουμε με χρωματιστά toppers για γλυκά και κεριά.

.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.