COOKING SUGAR, SUGAR

Ακαταμάχητο κέικ με ρικότα και χωρίς αλεύρι στο air fryer


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2024

Ακαταμάχητο κέικ με ρικότα και χωρίς αλεύρι στο air fryer
www.peramore-ciboinviaggio.com
Ένα κέικ χωρίς αλεύρι, με όλη την κρεμώδη υφή που δίνει η ρικότα σε συνδυασμό με κομματάκια σοκολάτας. Με μια λέξη: Aκαταμάχητο!

Μεταξύ των πραγμάτων που αγαπάμε στο air fryer είναι ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε πολλά νόστιμα γλυκά . Όπως το κέικ που θα δούμε σε αυτή τη συνταγή: Απαλό, κρεμώδες και σούπερ νόστιμο.

Το κέικ με ρικότα είναι ένα πραγματικά νόστιμο επιδόρπιο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Είναι ένα κέικ χωρίς αλεύρι, που απαιτεί πολύ λίγα υλικά και μαγειρεύεται σε λιγότερο από μισή ώρα.

Το αποτέλεσμα είναι άψογο: Θα έχουμε ένα κέικ που θα είναι σούπερ κρεμώδες εσωτερικά, με ακαταμάχητη γεύση. Ελάτε να το ετοιμάσουμε μαζί και στη συνέχεια να το απολαύσουμε.

Υλικά

500 γρ. ρικότα

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανιλλίνη

100 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Jenny.Gr
www.peramore-ciboinviaggio.com

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε τελευταία για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε το μείγμα που έχουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ισοπεδώνουμε καλά. Τοποθετούμε το ταψί μέσα στον κάδο του air fryer και ψήνουμε στους 170°C για 25 λεπτά. Και το είναι το κέικ μας με ρικότα και σοκολάτα είναι έτοιμο.

Μερικές συμβουλές

Αν θέλουμε να αρωματίσουμε ακόμη περισσότερο το γλυκό μας, εκτός από βανιλίνη μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή να αντικαταστήσουμε τη βανιλίνη με εκχύλισμα βανίλιας ή ακόμα και να το αρωματίσουμε με κανέλα, που ταιριάζει με τη ρικότα.

Για όσους αγαπούν τις έντονες και ιδιαίτερες γεύσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη ρικότα από πρόβειο γάλα αντί για ρικότα από αγελαδινό γάλα. Το σημαντικό, και στις δύο περιπτώσεις, είναι να στραγγίξετε το περιττό υγρό πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το υπέροχο με τις συνταγές στο air fryer είναι ότι μαγειρεύονται πολύ γρήγορα. Αυτό το κέικ θα είναι έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά, ενώ το μαγείρεμα στον φούρνο θα πάρει σχεδόν διπλάσιο χρόνο. Αν όμως θέλετε να το ψήσετε στον φούρνο, μπορείτε να το κάνετε: προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C και ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.